Conducció amb pluja

Conducció amb pluja

Conducció amb pluja

Amb la pluja ens enfrontem a una reducció considerable de la nostra visibilitat, que ens obliga a augmentar la nostra atenció en la conducció i per tant  a augmentar la fatiga al volant.

El més habitual és que es redueixi el camp de visió i la distància del nostre "horitzó", així que hem d'adaptar a això des del primer moment. També redueix la nostra visibilitat l'aigua extra que ens projecten altres cotxes, però sobretot vehicles pesats com autobusos o camions, al seu pas.

En condicions de pluja tant el parabrisa com les escombretes han d'estar en perfecte estat de neteja i de manteniment.

Els llums han d'estar en perfecte estat de funcionament. En condicions de pluja, encara que sigui lleugera, és recomanable (i obligatori en alguns casos) encendre l'enllumenat pertinent. Cal tenir especial atenció a procurar ser vistos, però també a no enlluernar els altres. És a dir, utilitzar l'enllumenat correcte, i repassar quan s'utilitzen els llums antiboira en cas de pluja.

La pluja redueix l'adherència efectiu dels pneumàtics i pot arribar a comprometre l'estabilitat del conjunt del cotxe si no circulem amb precaució. Encara que tinguem els pneumàtics en perfecte estat, cal saber que aquests tenen una determinada capacitat d'evacuació d'aigua a través del dibuix, i quan sobrepassem aquesta capacitat, perdrem el 100% del control del cotxe, produint el temible efecte d'aquaplaning. Si això ens passes és molt important mantenir la calma i no fer moviments bruscos aixecant suaument el peu de l'accelerador.

Recorda uns petits consells a tenir en compte quan condueixis sota la pluja:

  • Redueix la velocitat
  • Condueix amb suavitat
  • Revisa l'estat de les escombretes
  • Evita els bassals
  • Augmenta la distància de seguretat
  • Fes-te veure
  • No trepitgis la pintura blanca