La DGT implementa importants canvis el 2024 per millorar la seguretat viària a l’estat espanyol

La DGT implementa importants canvis el 2024 per millorar la seguretat viària a l’estat espanyol

 

 

Quines novetats ens porta el nou any en matèria de trànsit? Us ho expliquem tot en aquest article.

Adéu als triangles: aquest 2024 els triangles de seguretat seran reemplaçats pel dispositiu V16, una balisa que es portarà a la guantera del vehicle. Aquest dispositiu emet un senyal lluminós d'advertència i transmet la ubicació en temps real en cas d'accident o avaria, sense haver de sortir del vehicle.

El final de l'armilla? Tot i que el senyal V16 substituirà els triangles, l'armilla reflectant continuarà sent obligatòria fins al 2026, però ja no serà necessari per senyalitzar avaries, ja que el dispositiu V16 se n'encarregarà.

Carnet de conduir per a menors d'edat: A partir d'aquest 2024, els més grans de 16 anys podran obtenir la llicència B1, permetent conduir quadricicles, tricicles i quads amb certes restriccions de potència i velocitat.

Educació en mobilitat segura: La DGT promourà l'educació en mobilitat segura i sostenible a les escoles i llençarà el títol de Tècnic Superior en Mobilitat Segura i Sostenible en Formació Professional.

Prohibició de circular sense etiqueta mediambiental: A partir del gener del 2024, a ciutats com Madrid, els vehicles sense etiqueta ambiental de la DGT no podran circular pel centre i la via de circumval·lació de la M-30. També hi haurà restriccions per a vehicles amb etiquetes B i C. A Barcelona hi ha restriccions horàries per accedir a la ciutat d'aquest tipus de vehicles.

Multes per incompliment: Aquells que no compleixin les normatives podran enfrontar sancions de fins a 200 euros.

Aquests canvis busquen millorar la seguretat viària i reduir la sinistralitat a les carreteres, a més de promoure la mobilitat sostenible i la protecció del medi ambient. A Autoescola Solé estem sempre atents a les novetats per atendre les vostres consultes sobre això. Contacteu amb nosaltres i us atendrem.