Permís de conduir D1: Quins tipus de vehicles puc conduir?

Permís de conduir D1: Quins tipus de vehicles puc conduir?

A autoescola Solé pots aconseguir el teu permís de conduir D1, sempre que compleixis l'edat mínima de 21 anys.

Els conductors que disposin d'aquest permís podran conduir els comunament coneguts com a "minibusos", vehicles per a transport de viatgers amb capacitat per a 9 persones i amb un màxim permès de 16 passatgers.

El permís D1 autoritza per a conduir vehicles especials no agrícoles, així com agrícoles amb autopropulsió, de no més de 16 passatgers, inclòs el conductor. La longitud màxima del vehicle no pot superar els vuit metres de llarg i només podrà portar enganxat un remolc de màxim 750 kg de massa autoritzada.

Per tal d'aconseguir el permís de conduir D1 el conductor ha de ser titular del permís de classe B, encara en vigor.

Com és l'examen per obtenir el permís de conduir D1?

L'examen de conduir per a l'obtenció del permís D1 consta d'una part teòrica i una part pràctica.

L'examen teòric està conformat per 20 preguntes sobre el vehicle i el seu ús, maniobres, documentació, tècniques de conducció i ús de les vies, entre d'altres. El temps per fer l'examen és de 20 minuts, i només estan permesos dos errors.

La part pràctica es desenvolupa en un circuit tancat consistent en realitzar diferents maniobres: Arrencada en rampa, marxa enrere en corbes i aparcament en línia. Posteriorment, es realitza una altra prova pràctica en via pública oberta al tràfic.

Avantatges de disposar del permís de conduir D1

Aquest tipus de llicència sol ser requerida per persones interessades a dedicar-se al transport de persones de manera professional. En aquest cas, el conductor haurà d'obtenir el Certificat d'Aptitud Professional (CAP).

La seva obtenció implica la concessió automàtica del permís BTP, recentment suprimit i que autoritza a l'interessat per a la conducció de taxis, ambulància i vehicles de policia, bombers i transport escolar.

Si vols saber més sobre com obtenir el permís de conduir D1 pots contactar amb nosaltres:

https://www.autoescolasole.com/carnet-d1-per-a-la-conduccio-dautobusos/