Per què portar guants per a la moto?

Per què portar guants per a la moto?

MOTO

Per conduir amb moto tenir un bon tacte és un dels factors més importants, ja que a través de les nostres mans ens "comuniquem" amb la màquina, és necessari per gaudir d'una bona conducció utilitzar uns guants adequats que ens permetin tenir una excel·lent sensibilitat.

Però els guants també són un element de protecció, ens protegeixen del fred al mateix temps que han protegeix-nos de les rascades de l'asfalt en cas de caiguda.

Segurament un sol parell de guants no cobriran tots les nostres sortides en moto. L'estació de l'any en què ens trobem, les inclemències del temps o el tipus de ruta que realitzem ens condicionaran en quin tipus de guant serà la nostra millor elecció per sentir-nos protegits al mateix temps que obtenim la màxima sensibilitat. Tot i que la pell a millor elecció si volem gaudir de la millor protecció amb el millor tacte, han anat apareixent nous materials que ens proporcionen confort i una bona ventilació com el Gore-Tex.

Però ... Com saber si són segurs els guants de moto?

El primer que cal fer és fixar-se en l'etiqueta dels guants. Hi ha una normativa comunitària desenvolupada al nostre país a través d'un reial decret (el 1407/1992) que regula l'equipament i que ens diu que hi ha tres nivells de protecció numerats de l'1 al 3.

De les tres categories la número 2 és l'específica per a l'equipament d'un motorista. Mira doncs les etiquetes dels guants abans d'adquirir-los, si trobes el logotip amb les lletres CE i porta el dibuix d'una moto sabràs que els guants han seguit les especificacions perquè siguin usats en la moto.