La nova App de la DGT

La nova App de la DGT

Les noves tecnologies també arriben a la Direcció General de Trànsit per fer més fàcil la relació i els tràmits amb l’administració.

Haver de portar a sobre tota la documentació necessària cada vegada que anem a conduir és incòmode, sobretot ara que ve l’estiu i mirem de portar menys coses a sobre. Però no portar el carnet a els papers del cotxe amb nosaltres, com explicàvem en un altre article, ens exposa a rebre una sanció. Ara hi ha una solució molt senzilla: descarregar-se l’aplicació de la DGT al mòbil.

Què aporta la nova app?

La Direcció General de Trànsit ha posat en marxa des de fa uns mesos la seva app, amb descàrrega gratuïta, i la seva funcionalitat principal és la de portar el carnet de conduir sempre a sobre sense necessitat de portar físicament la cartera.

La App està en una primera fase de desenvolupament però ja ha aconseguit un milió de descàrregues dels conductors d’arreu de l’estat.

Altres funcionalitats activades

  • Rebre avisos o notícies
  • Actualitzar les teves dades de contacte
  • Accés a tots els permisos de conduir disponibles
  • Veure el saldo de punts
  • Consultar les dades dels vehicles
  • Els distintius ambientals
  • La data de renovació de la ITV del cehicle

L’equip de la DGT està treballant en noves funcionalitats que ben aviat estaran disponibles com ara el pagament de tasses i multes i la identificació del conductor en cas de sanció. En la darrera fase es pretén incloure la matriculació de vehicles.

Compte amb les imitacions!

La DGT ha volgut alertar aprofitant el milió de descàrregues que la seva aplicació no demana les dades personals davant d’altres apps falses que han sorgit i que posen en perill la seguretat de l’usuari. Aquestes aplicacions falses tenen publicitat i segurament utilitzen les dades per altres finalitats que no són les de la DGT.

Abans de descarregar-la comproveu que conté el logotip de “miDGT” i que el desenvolupador és la mateixa Direcció General de Trànsit.

Per a qualsevol dubte o consulta des d’Autoescola Solé ens posem a la vostra disposició.