Consells per aconseguir el permís de conduir

Consells per aconseguir el permís de conduir

Treure’s el carnet de conduir és amb freqüència motiu d’estrès i malestar per algunes persones. A Autoescola Solé treballem amb els nostres alumnes, a més a més del conceptes de conducció, la confiança en les seves capacitats per tal que augmenti la seva seguretat al moment de passar l’examen. Els nervis poden jugar males passades, per això només amb la formació adequada augmentarà la teva seguretat i paral•lelament disminuiran els nervis.

Avui compartim amb vosaltres alguns consells per obtenir el permís de conduir:

1. Triar una bona autoescola. Triar una autoescola amb experiència contrastada, amb bons professors titulats i instal•lacions adequades és essencial.

2. Classes teòriques. Atendre a les classes teòriques, comprendre bé els conceptes, analitzar el temari i no només saber-ho de memòria, sinó comprendre el significat i preguntar als professors tot allò que no entenguis. Això ajuda no només a passar l'examen, també a convertir-te en un bon conductor. El coneixement queda per sempre. La memòria pot flaquejar.

3. Agafat el temps necessari. Hi ha persones que necessiten un mes, altres, dos. Cadascun te seu ritme i és important anar a examen quan estàs preparat.

4. Aprèn a conduir. Les classes pràctiques no són un espai per aprendre "trucs" per passar ràpidament l'examen. Per contra, és el moment adequat per posar en pràctica la teoria, i tenir la capacitat de percebre els riscos, anticipar-los i per tant, saber com actuar en cada cas.

5. Aprèn a percebre els riscos. Segons estudis europeus, el conductor mitjà, i de qualsevol nacionalitat, té tendència a la “exhibició" al volant: uns a força de carreres, avançaments temeraris, velocitats inadequades, pressionar als altres conductors. Un llarg i trist etc, que molt probablement pot acabar en accident. Per contra, la bona conducció es basa en percebre el risc i actuar en conseqüència.

6. La serenitat. És a dir, condueix sense nervis. Això s'aconsegueix sobretot quan es té la seguretat de comprendre bé el que cal fer. No hi ha trampes ni males passades en els exàmens. Per contra, una conducció segura i tranquil•la, fins i tot encara que s'hagi de corregir algun punt sobre la marxa, és el que transmet saber fer i domini positiu del saber conduir durant l'examen. La serenitat és un factor segur d'èxit.

7. Comoditat. Encara que sembli obvi, de vegades no ho és. Pot ser que no arribis bé amb els peus als pedals, que la sola o els talons siguin molestos que el volant no estigui a la teva alçada. Assegura't que estàs perfectament assegut i còmode per conduir tranquil i bé.