Com recuperar els punts del teu permís de conduir?

Com recuperar els punts del teu permís de conduir?

 

Perdre els punts del permís de conduir pot ser un moment estressant per a qualsevol conductor, però afortunadament, hi ha maneres de recuperar-los. A l'Autoescola Solé som conscients de la importància de mantenir el teu permís actiu i et proporcionem tota la informació necessària per ajudar-te a recuperar els teus punts o fins i tot el teu permís complet, si l'has perdut totalment.

Quan encara tens alguns punts

Si encara disposes de punts en el teu permís però n’has perdut algun, pots optar per fer un curs de sensibilització i reeducació vial. Aquest curs té una durada de 24 hores lectives i es pot realitzar durant el període de compliment d'una condemna judicial, en cas que aquesta s'hagi dictat. Superar aquest curs amb aprofitament et permetrà tornar a conduir un cop finalitzat el període de condemna.

Quan has perdut tots els punts

En el cas que hagis esgotat tots els punts del teu permís o hagis estat condemnat per un període superior a dos anys de privació del dret a conduir, necessitaràs obtenir un nou permís de conduir. Per fer-ho, un cop complert el període de condemna, hauràs de realitzar el mateix curs de sensibilització i reeducació vial, i posteriorment, superar una prova teòrica sobre els coneixements adquirits en el curs, que s'administra en la Prefectura Provincial o Oficina Local de Trànsit.

Continguts del curs de recuperació

Els cursos de recuperació s'ajusten al programa de Intervenció, Sensibilització i Reeducació Vial (INCOVIA) i inclouen 16 temes diferents. Els materials didàctics disponibles per aquest curs inclouen manuals tant per al formador com per a l'alumne, així com materials audiovisuals que faciliten l'aprenentatge i fomenten un canvi de mentalitat en els conductors, apuntant a recuperar la confiança social en les seves capacitats de conducció.

Importància de la recuperació de punts

Recuperar els punts del teu permís no només és crucial per a la teva llibertat de conducció, sinó que també és un element clau per mantenir la seguretat viària. Cada punt perdut és un recordatori de la importància de conduir de manera responsable i respectuosa cap als altres usuaris de la carretera.

A l'Autoescola Solé, t'ajudem a realitzar aquest procés, oferint-te tot el suport necessari per a que puguis recuperar els teus punts de manera eficaç. Si necessites més informació o vols inscriure't en un dels nostres cursos, no dubtis a contactar-nos o visitar-nos. Estem aquí per ajudar-te a tornar al volant amb confiança i seguretat.