5 consells per a un manteniment perfecte dels teus pneumàtics

5 consells per a un manteniment perfecte dels teus pneumàtics

mante. neumaticos

En aquest article us donarem uns consells per fer un bon manteniment dels vostres pneumàtics, sovint oblidat per molts i que té una gran importància per a la nostra seguretat i la de tots.

La mitjana de vida útil establert pels fabricants de pneumàtics és de 40.000 km, però aquest dependrà de diversos factors, que poden no ser controlables com el clima, o factors controlables com l'estil de conducció.

A continuació, us mostrem cinc consells per al seu perfecte manteniment.

1. Revisar la pressió del pneumàtic un cop al mes.

Una correcta pressió del pneumàtic aporta una correcta estabilitat del vehicle, un estalvi en combustible, un desgast equilibrat i una millora en la distància de frenada.
Cal tenir en compte que és igual de perjudicial portar una pressió inferior a la recomanada com una pressió superior a aquesta. En el cas de portar una pressió inferior provocaria un augment en el consum de combustible i un major desgast (segons Michelin, un 20% menys en la pressió escurça la vida del pneumàtic altre 20%). En canvi, amb una pressió superior el pneumàtic tindrà un desgast irregular i una pèrdua d'adherència.
El mesurament de la pressió s'ha de dur a terme preferiblement amb els pneumàtics en fred i posar sempre la pressió indicada pel fabricant (consulteu el manual del vehicle).

2. Rotar els pneumàtics davanters pels posteriors cada 10.000 o 15.000 km.

És aconsellable canviar els pneumàtics davanters pels posteriors cada 10.000 o 15.000 km amb l'objectiu d'aconseguir un desgast més homogeni i evitar desgasts irregulars.
És important parar atenció i no canviar els pneumàtics en diagonal, ja que el seu resultat seria invers al que busquem, a causa que s'invertiria el sentit del gir, el que provocaria un desgast més ràpid del pneumàtic.

3. Revisar la profunditat del dibuix cada dos mesos.

És un aspecte important a tenir en compte, un pneumàtic desgastat posa en perill la nostra seguretat, provocant una major distància de frenada i en condicions de mullat augmenta la probabilitat de patir aquaplanning.
Segons la Llei, la profunditat del dibuix del pneumàtic no pot ser inferior a 1,6 mm, encara que es recomana canviar-los quant la seva profunditat aquest entre 2 i 3 mm.

4. Revisar les vàlvules i els seus components.

Les vàlvules i els seus components solen ser de goma, de manera que s'acaben deteriorant. Canviar les vàlvules en comprar pneumàtics nous és una forma barata de protegir els pneumàtics i el vehicle. A altes velocitats, una vàlvula de goma es doblega per la força centrífuga i acaba deteriorant-se. El tap de la vàlvula també és important. És el que manté l'estanquitat i protegeix de la pols i la brutícia.

5. Alineació de les rodes.

Tenir una bona alineació de les rodes permet tenir una major seguretat, un estalvi de combustible i un desgast menor en els pneumàtics. Una tècnica per detectar una mala alineació és observar si el nostre volant vibra a l'hora de conduir, si és així, és molt recomanable que portis el teu vehicle a un taller.